söndag 4 mars 2012

Solkraft

Några dagar sol och lite plusgrader gör så mycket. En snöskyffel också... Nu har vi skottat fram det mesta av terrassen mot söder så jag har kunnat sitta i solen både i och bredvid växthuset. Växthuset är dessutom helt ovärderligt som läsplats när det blåser runt knutarna. Det behövs bara lite sol och så blir temperaturen helt sittvänlig.

Träterassen börjar krypa fram! /Vincent
Det blir överhuvudtaget en enorm höjning av livskvaliteten när man kan börja röra sig på trägolv och ta uteutrymmen i besittning igen. Visst vet jag att det kommer att komma mycket snöelände än, och att vi kommer att svära och skotta i flera omgångar... men ens några dagar paus från vintern är en helt ofantlig välsignelse.

Poststigen börjar smälta, fjolårsgräs sticker fram och drivorna krymper. Det är vår! /Vincent
 Dock - allt har sina sidor... Haren tar sig alltför enkelt fram på skaren, så nu har Vincent fått traska med höga stövlar och trampa upp vallgravar runt äppelträden. Jag tycker väl att haren kunde ge sig på alla de vilda träd som inte är inhägnade i stället! Men, men... det måste vara nåt speciellt med äppelarom!

Haren hann före oss.. /Vincent
Bäst att stampa runt alla äppelträd för att vara på den säkra sidan /Vincent

En annan "hare" har också fått prova på utelivet på terrassen. Leo har fått komma ut på koppelpromenad och det gillar han skarpt. Gamla Titus, som fyller 10 år på tisdag, söker sig helst till solstrimmor som lyser in på golv med golvvärme. Han gillade inte utelivet ens som vital yngling. Men Leo blir inte ens avskräckt av snön!

Leo ute på promenad /Vincent
Inomhus växer tomater och penséer med full fart. Jag har lite problem med en del timjanplantor som vissnar bort. Basilikorna klarar av samma burkar och plantmull så jag vet inte riktigt var jag ska söka den skyldiga faktorn. Det är väl bara att så fler frön och starta flera omgångar igen - timjan får jag aldrig för mycket av.

/ Anna-Maria

3 kommentarer:

Anonym sa...

Fin blå himmel men nog känns våren å trädgårdsarbete väldigt avlägset när jag ser all snö. Ser framemot mer grönska...
Patrik

Hans sa...

Fina bilder ni visar här, det känns bra att vårvintern är på gång med lite varmare väder än förut. Trist att haren är så pigg även denna vinter, men har den väl fått smak på äppelträden så har den det...
Man skulle kanske önska att Leo skulle vara revir - kanin och skrämma bort inkräktare från er trädgård ;o)
Ha det fint.

Trädgård63N sa...

Jo, visst känns trädgårdsarbetet avlägset men det närmar sig i alla fall...

Leo är mycket intresserad av harens pärlor, men annars är han nog så pass harig(!) att han inte riktigt fixar att vara revirkanin. :D

Ha det gott!